lauantai 11. lokakuuta 2014

Vihdoinkin tekstiä julkaistavaksi...


Niin kuin osa jo tietääkin olen tällä hetkellä Saksan maalla, Baijerin osavaltiossa ja sen pääkaupungissa Münchenissä. Müncheniin saavuin 16. syyskuuta eli vajaa kuukausi sitten. Blogi on ollut tarkoitus perustaa jo useaan kertaan, mutta jotenkin ei vain aika tai lopullinen tahtotila riittänyt tehtävästä suoriutumiseen. Nyt kuitenkin infoa alkaa satamaan täältä päin niin usein kuin on vaan jotakin tähdellistä kerrottavaa. Tämä siis tarkoittaa luultavasti kahta tai kolmea kertaa kuukaudessa, mutta poikkuksiakin saattaa tulla.

Vaihtooon!

Vaihtoon lähtö on kiinnostanut minua aina ja moni on kehottanut vaihtoon myös lähtemään. Vaihtokohteita oli tarjolla useita, mutta suurimpina kriteetinä maalle ja kaupungille oli mielikuva sivistyneestä maasta, asioiden hyvin hoitamisesta ja mukavasta paikasta. Itä-Eurooppa, toisin sanoen Venäjä, tai Aasian valtiot eivät näin olleet suosikkejani. Ranskan kieli kun ei suju eikä tuo Serranon perhe sarjakaan koskaan oikein kiinnostanut, niin looginen valinta vaihtokohteelle oli siis Saksa. Noh, joku saattaa nyt olla kotona sormi pystyssä asioiden hyvin hoitamisesta ja miettiä hyviä kommentteja, mutta ei nyt puututa siihen...

Tällä hetkellä opiskelen siis TU Münchenissä eli Münchenin teknilliessä yliopistossa. Odotukset yliopistoa kohtaan ovat henkilökohtaisella tasolla erittäin korkeat. Onhan TUM listattu menneinä vuosina erittäin korkealle kansainvälisissä yliopistorankingeissa. Aika näyttää täyttyvätkö odotukset lopuksi vai ei.

No osaanko sitten sitä saksaa?

Ennakkoluulot, ja mitä internetin ihmeellisestä maailmasta googlailemalla ilmeni, osoittivat ettei täällä etelässä, varsinkaan vanhempi väestö, puhu englantia. Onneksi olin kuitenkin ehtinyt valmistautua Lappeenrannassa asiaan käymällä kursseja kielikeskuksessa. Ehdin suorittaa neljä kurssia edeltävänä lukuvuotena ja saavuttua tänne täytyi kyllä todeta, että oli erittäin hyvä suorittaa kyseiset kurssit. Paikalliset eivät todellakaan puhu englantia. Tosin poikkeuksiakin tietysti löytyy esimerkiksi Apple-store. Se onkin sitten ainoa paikka missä olen englantia paikallisen suusta kuullut. Nyt ei siis huomioida yliopistoa. Saksaksi asioiminen ravintoloissa, kaupoissa ja kuppiloissa on kyllä erittäin mukavaa. Asiaa helpottaa varmasti fakta, että Baijerilaiset ovat erittäin ystävällistä väkeä.

Homma jatkuu..

Tulen päivittämään muutama päivän sisään enemmän kuvapitoista materiaalia asunnosta, tapahtumista ja kaupungista eli malttakaahan hieman. Sää täällä on pyöreästi noin 10 astetta korkeampi kuin koti-Suomessa. Hieman on jo syksyä ikävä, kun ei voi edes takkia kunnolla päällä pitää. Ei tosin pidä VALITTAA kun lämmintä vielä riittää. Eli ei muuta kuin Tschüss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti